dbv architecten werd door Fluvius aangezocht om de Stad Maasmechelen te assisteren bij het optimaliseren van haar bestaande cultureel centrum. Het gebouw uit de jaren ‘70 van de vorige eeuw sluit op vlak van energetische huishouding niet meer aan bij de huidige tijdsgeest, die streeft naar een maximale duurzaamheid.

Expertises

Architectuur, Interieur

Bouwheer/klant

Fluvius System Operator cvba

Team

Stefaan Vanheeswyck

Sector

Commercieel / Cultuur en Sport

Ligging

Maasmechelen

CC Maasmechelen
CC Maasmechelen
CC Maasmechelen
CC Maasmechelen
CC Maasmechelen
CC Maasmechelen
CC Maasmechelen

Fluvius heeft als dienstverlener voor lokale besturen hiervoor een programma ontwikkeld waarbij ze optreedt als opdrachtgever van deze werkzaamheden.
De buitenschil van het gebouw wordt volledig gerenoveerd: nieuwe beglazing, geïsoleerde sandwichpanelen en volkernbeplating. Intern werd de bestaande verlichting vervangen door energiezuinige LED-lampen.

De stad heeft deze gelegenheid ook aangegrepen om ook de functionele werking van het gebouw te verbeteren, door de bouw van een nieuwe inkomlobby (140m2) met luifel (200m2), een danszaal (140m2) , een verruiming van de cafetaria (90m2), en een aantal technische voorzieningen (310m2).

Zo resulteert deze renovatie niet enkel in een aanzienlijke verbetering qua energieverbruik en duurzaamheid, maar wordt aan het cultureel centrum eveneens een nieuw en hedendaags imago verleend, dat aansluit bij de ambities van de Stad Maasmechelen.

CC Maasmechelen
CC Maasmechelen